Pogoji poslovanja

OSNOVNI PODATKI

Lastnik spletne trgovine www.gumenadom.com je podjetje: Medical 4 d.o.o., Litijska cesta 100, 1000 Ljubljana, Matična številka: 7143028000, Davčna številka: SI51705508, Številka poslovnega računa: SI56 0203 3026 2078 580 NLB. Smo davčni zavezanec za DDV.


V spletni trgovini www.gumenadom.com kupujete ugodno in brez rizika. Vsi izdelki so predstavljeni z osnovnimi podatki, slikami in opisom.
Želen artikel dodate v nakupovalno košarico in sledite napotkom pri nakupu.
Za vsa vaša oddana naročila vam naknadno po e-pošti pošljemo predračun.
Po plačilu predračuna vam sporočimo točen datum brezplačne dostave pnevmatik.
Spletna trgovina www.gumenadom.com si pridržuje pravico do morebitnih napak v sliki ali tekstu - preverite in prepričate pa se lahko sami na spletnih straneh proizvajalcev.

TEHNIČNI KORAKI NAROČANJA

V iskalniku pnevmatik lahko iščete med želenimi parametri: širino, presekom, premerom, tipom vozila, letnim časom, znamko pnevmatike, hitrostnim razredom in nosilnostjo pnevmatike.

Ko najdete ustrezno pnevmatiko izberete količino pnevmatik in kliknete na ikono V košarico. Desno zgoraj se vam prikaže košarica z izbranimi artikli. 
V kolikor ste zaključili z nakupom kliknete na ikono Na blagajno.
Prikaže se vam Vsebina vozička. S klikom na Naročilo registrirani uporabniki nadaljujte z nakupom ostali uporabniki pa se morate predhodno prijaviti, da dokončate nakup. V zaključku nakupa se vam prikažejo izbrani artikli; s klikom na ikono Potrdi nakup na vaš e-mail dobite predračun. S plačilom predračuna potrdite nakup pnevmatik.

CENE ARTIKLOV

Veljavnost cen in ponudbe velja za naročila oddana na dan nakupa pnevmatik.
Cene v spletni trgovini so variabilne in se lahko spreminjajo, ter veljajo na dan oddanega naročila.
V ceno pnevmatik je vštet ekološki davek za razgradnjo pnevmatik po EU standardih.
Vse cene artiklov in storitev vsebujejo DDV.
Cene veljajo samo za pnevmatike, če je na sliki prikazano platišče je provizorično.
Akcijske cene veljajo samo do odprodaje zalog.

PLAČILO

Plačilo artiklov je možno po predračunu.

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Stroški dostave so brezplačni.
Pnevmatike dostavlja hitra pošta DPD,GLS in Gold ekspres.
Pnevmatike dostavimo praviloma v roku 5 delovnih dni od plačila predračuna.
Natančen rok dobave pnevmatik vam sporočimo naknadno po prejetju nakazila kupnine pnevmatik.
V primeru nezmožnosti dostave pnevmatik v 10 delovnih dneh, vam sporočimo novi rok dobave ali vam ponudimo ustrezno pnevmatiko oziroma vrnemo vplačani znesek na vaš TRR.

MOŽNOST MONTAŽE

Naročene pnevmatike vam na vašo željo dostavimo v našo pooblaščeno delavnico, Avtocenter Martin Stipič s.p., Zaloška cesta 179, Ljubljana, kjer vam bodo pnevmatike zmontirali po akcijskih cenah.

STAROST PNEVMATIK

V spletni trgovini ponujamo tedensko nove pošiljke od proizvajalcev in na ta način vedno sveže pnevmatike.
Leto izdelave pnevmatik garantiramo da niso starejše od 15 mesecev, kar je razvidno od vtisnjene DOT oznake na pnevmatiki. Letnica izdelave namreč odvisna od kraja proizvodnje, dimenzije pnevmatik in pa zalog proizvajalcev pnevmatik.
Proizvajalci avtomobilskih pnevmatik prodajajo svoje artikle kot nove do dveh let starosti.

GARANCIJA

Spletna trgovina izda za kupljene artikle najmanj enoletno garancijo, ki velja od dneva nakupa. Ta garancija se nanaša na vse okvare, za katere se lahko dokaže, da so jih povzročile pomanjkljivosti v materialu in izdelavi, ki so obstajale v času dobave.
V spletni trgovini www.gumenadom.com bomo pnevmatike z bistvenimi in nepopravljivimi napakami zamenjali, izdelke z napakami, ki jih je mogoče popraviti oz. odpraviti, pa bomo po lastni presoji zamenjali oziroma popravili.
Kupljeni artikli vsebujejo račun, garancijski list in pa tehnično navodilo za pravilno uporabo pnevmatik
Po zakonu mora spletna trgovina www.gumenadom.com rešiti garancijo najkasneje v roku 45 dni.
Izdelki, ki so odobreni v okviru garancije, postanejo last podjetja Medical 4 d.o.o..

UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE NA PNEVMATIKE

Vse zahtevke za uveljavljanje stvarne napake je potrebno poslati pisno priporočeno preko navadne pošte, kjer morajo biti natančno navedeni podatki kupca, številka našega izdanega računa in pa vzrok poškodbe.
Kupec nam je dolžan najkasneje v roku 2 mesecev po nastanku stvarne napake sporočiti zahtevek za uveljavitev stvarne napake.
V roku 8 dni po prejemu zahtevka za uveljavitev stvarne napake, pisno sporočimo odgovor.
V primeru odobrene zahteve za uveljavitev stvarne napake, smo vam primorani zamenjati reklamacijsko pnevmatiko, ali pa vrniti celoten znesek za blago, kateri je enak vrednosti nakupa.

VRAČILO BLAGA

Kupcu pripada pravica, da nam zaradi kakršnegakoli razloga vrne blago v 45 dni od prevzema. Zadošča, da nas v roku 14 dni po prevzemu blaga obvestite na e-mail naslov: medical.gume@gmail.com blago pa nam nato vrnete v roku 30 dni. Kupec je v tem primeru dolžan nositi stroške, ki nastanejo ob vrnitvi blaga. Blago morajo biti nerabljeno, nepoškodovano in zapakirano. Pnevmatik ne pošiljajte na naš naslov z odkupnino, saj takšnih pošiljk ne bomo prevzeli. Zavrnjenemu blagu mora biti priložen originalni račun. Ponudnik vrne celotno odkupnino v roku 15 dni.

ZASEBNOST PODATKOV

Obvezujemo se varovati vaše osebne podatke poslane pri naročilu v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov

UPORABA PIŠKOTKOV (COOKIES)

Spletna trgovina gumenadom.com za potrebe pravilnega delovanja strani uporablja piškotek z imenom PHPSESSID katerega namen je shranjevanje uporabniške seje (in s tem pravilno delovanje košarice in prijave uporabnika v trgovino). Piškotek je shranjen do zaprtja brskalnika.

ARHIVI

Sklenjene pogodbe in računi med naročnikom in prodajalcem so arhivirani na sedežu podjetja Medical 4 d.o.o., Litijska cesta 100, 1000 Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na elektronski naslov : medical.gume@gmail.com

PRIDOBIVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje Medical 4 d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo – Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). V maju 2018 so bile sprejete uskladitve, da še naprej zagotavljamo zakonsko določen nadzor nad vašimi osebnimi podatki. V nadaljevanju navajamo podrobnosti o namenu pridobljenih podatkov in kako se ti podatki uporabljajo ter kako lahko posamezniki uveljavljajo svoje pravice.
V sklopu varovanja osebnih podatkov zagotavljamo pravico, da posameznik od upravljavca osebnih podatkov ( Medical 4 d.o.o., Litijska cesta 100, 1000 Ljubljana) kadarkoli zahteva dostop do naslednjih informacij. 
– Vrste osebnih podatkov, namen in pravna podlaga za obdelavo podatkov: Vrste osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali na podstrani Povpraševanje ali v spletnem nakupu na strani www.gumenadom.com, podjetje hrani za namen posredovanja podatkov (obveščanja o prostih terminih) glede najema vozil ali nakup artiklov iz naše ponudbe na spletni strani Gume na dom in za pripravo najemne pogodbe.
Za posredovanje podatkov potrebujemo vaše ime in priimek ter elektronski naslov, zaupate pa nam lahko tudi vaš poštni naslov za dostavo pošiljke(naslov, poštno številko, kraj) in telefonsko številko ter emšo, številko vozniškega dovoljenja ali številko osebnega dokumenta za sestavo Pogodbe o najemu. Posredovanje teh podatkov je prostovoljno, kar pomeni, da vaše osebne podatke zbiramo le, če nam jih posredujete preko spletnega obrazca – s prostovoljnim klikom na ‘Pošljite povpraševanje’ oz Potrdi nakup, s tem vaše sporočilo postane dokument s pravno podlago za obdelavo podatkov. Po oddanem povpraševanju oz. potrditvi nakupa imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov – vpogled in njihovo prepisovanje.
Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete preko spletnega obrazca, hranimo in obdelujemo zgolj za namen obveščanja o prostih terminih in nadaljnega procesa najema. Naveden elektronski naslov se ne uporablja za pošiljanje promocijskih elektronskih sporočil.
Podjetje Medical 4 d.o.o. osebne podatke varuje skladno z veljavno zakonodajo, osebni podatki so uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, prav tako podjetje vaših osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam. Imate pa pravico do prenosljivosti podatkov (prejem podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali posredovanje podatkov drugemu upravljavcu); kadarkoli lahko zahtevate popravek netočnih osebnih podatkov ali dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov; kadarkoli lahko zahtevate omejitve obdelave – če oporekate točnosti podatkov (za obdobje, ki upravljavcu osebnih podatkov omogoča preverbo točnosti osebnih podatkov); če je obdelava nezakonita in namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe podatkov; če upravljavec podatkov ne potrebuje več za potrebe obdelave, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; če vložite ugovor zoper obdelavo svojih podatkov na osnovi zakonitih interesov upravljavca, dokler se ne preveri zakonitost njihove obdelave.
Obdobje hrambe osebnih podatkov: Vaši osebni podatki, ki jih oddate preko spletnega obrazca za rezervacije, se hranijo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani. V primeru podane zahteve po izbrisu osebnih podatkov ali po prenehanju potrebe po vodenju podatkov oz. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se vaši osebni podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo iz naše evidence. Kadarkoli lahko zahtevate izbris vseh osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (razen v primerih, ko bi jih podjetje Medical 4 d.o.o. potrebovalo za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov). 
– Uporabniki osebnih podatkov: Vaše podatke shranjujemo v obliki ponudbe (predračun) v centralnem poslovnem programu. Računalniški sistemi, ki jih uporabljamo, so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zaščiteni proti nenamernemu in nezakonitemu dostopu, spreminjanju, razkritju ali razširjanju podatkov s strani nepooblaščenih oseb ter pred nenamerno ali nezakonito izgubo in uničenjem osebnih podatkov.
V okviru zakonskih pristojnosti se osebni podatki razkrivajo osebam v podjetju, ki dostopajo do centralnega poslovnega programa zaradi namena izpolnitve vašega povpraševanja, ponudnikom poštnih storitev in ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo o sodelovanju. V nobenem primeru navedeni uporabniki vaših osebnih podatkov ne obdelujejo za lastne namene. 
Zahteve glede uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko posameznik v pisni obliki naslovi na upravljavca osebnih podatkov – podjetje Medical 4 d.o.o., Litijska cesta 100, 1000 Ljubljana, elektronski naslov medical.gume@gmail.com. Za potrebe identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki si podjetje Medical 4 d.o.o. pridružuje pravico do zahteve dodatnih podatkov za identifikacijo, ukrepanje pa lahko zavrne zgolj v primeru, ko dokaže, da ne more zanesljivo identificirati posameznika, ki sproži postopek uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki.
Podjetje Medical 4 d.o.o. se zavezuje, da bo vsak zahtevek obravnaval in nanj odgovoril v najkrajšem možnem času brez nepotrebnega odlašanja in v skladu z zakonskimi zahtevami ter vas obvestil o sprejetih ukrepih. Kadarkoli imate pravico, da vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Ribnica; 01.02.2021